REcepty
Hlavné jedlá
Nadýchané langoše s domácou majonézou a trhaným bravčovým
- Čas prípravy
30
Min
- Čas varenia
10
Min
- Počet porcií
8
- Náročnosť
Nenáročná

Videonávod
Postup
1. Príprava langošov
- Ako prvé si zo sušeného droždia a teplej vody pripravíme kvások. Zmiešame a necháme postáť na teplom mieste približne 30 minút.
- Do druhej misky pridáme acidofilné mlieko a doňho cukor, soľ, štipku sódy bikarbóny a na záver polohrubú múku. Všetko poriadne premiešame, kým sa nám nevytvorí homogénne cesto.
- Kvások máme mierne aktivovaný, pridáme ho do cesta a poriadne zapracujeme. Kľudne aj rukou. Vypracované a kompaktné cesto necháme v miske odležať približne 30 minút. Zatiaľ si môžeme pripraviť majonézu.
- Po 30 minútach tvarujeme jednotlivé porcie a necháme ich odležať ešte 10 minút.
- Pomocou rúk si vytvarujeme langoše a vkladáme ich do poriadne rozpáleného oleja. Opekáme ich z oboch strán, kým nebude mať krásnu zlatistú farbu.
2. Príprava domácej majonézy
- Do misky pridáme žĺtka, lyžičku dižónskej horčice, jablčný ocot, chren, štipku hrubozrnnej soli, čierne korenie a zašľahávame olivový olej.
- Miešame pokým nebude mať táto zmes nebude mať konzistenciu emulzie a necháme odležať v chladničke.

3. Servírovanie
- Pečený bôčik si natrháme a zalievame výpekom.
- Na langoš natrieme majonézu, trhané bravčové a granátové jablko. Dozdobíme čerstvo nakrájanou pažítkou.
- Dobrú chuť!
Vedeli ste že?
Názov "Langoš" má pôvod z Maďarska. Láng totižto v maďarčine znamená plameň, čo odkazuje na pôvodnú prípravu langošov na otvorenom ohni.
Podobné recepty
INGREDIENCIE
Ingrediencie na langoše:
500g polohrubej múky
400ml acidofilného mlieka
sušené droždie
1čl sódy bikarbóny
cukor
soľ
olej na vyprážanie
Ingrediencie na domácu majonézu:
3ks vaječné žĺtky
olivový olej
dižónska horčica
jablčný ocot
soľ
čierne korenie
chren
Obľúbené recepty
No items found.