REcepty
Hlavné jedlá
Šťavnatý kurací sendvič s domácim bazalkovým pestom
- Čas prípravy
15
Min
- Čas varenia
Min
- Počet porcií
2
- Náročnosť
Nenáročná

Videonávod
Postup
1. Príprava pesta
- Červenú papriku si opálime, dáme do sáčku, kde sa sparí. Následne ju ošúpeme. Na jemnom strúhadle si nastrúhame parmezán.
- Do mixéra pridáme bazalku, opálenú červenú papriku, cesnak, parmezán, morskú soľ, čierne korenie, olivový olej, vlašské orechy a vymixujeme do hladka.

2. Príprava sendviča
- Nakrájame si cibuľu a na masle ju opečieme. Ku mierne opečenej cibuli pridáme hnedý cukor a počkáme kým sa vytvorí jemný karamel. Pridáme červené víno a necháme ho zredukovať.
- Kuracie prsia si nakrájame na plátky. Na panvicu pridáme olivový olej. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenej panvici do zlatista.
- Chlieb nakrájame na krajce a opečieme ho na panvici. Camembert si roztopíme.
- Všetky ingrediencie naukladáme na chlieb a spojíme.
- Dobrú chuť!

Vedeli ste že?
Vlašské orechy sú zdrojom antioxidantov a fytochemikálií, ktoré znižujú riziko chronických ochorení.
Podobné recepty
INGREDIENCIE
Ingrediencie na sendvič:
300 g kuracích pŕs
200g cibule
40g trstinového cukru
300ml červeného vína
200g šalátovej zmesi/rukoly
30g masla
rustikálny chlieb
4 plátky camembertu
soľ, korenie
Ingrediencie na pesto:
200 g bazalky
3 červené papriky
100g vlašských orechov
300ml olivového oleja
25g parmezánu
cesnak
čierne korenie, soľ
Obľúbené recepty
No items found.