REcepty
Hlavné jedlá
Dokonalý hovädzí burger: Recept, ktorý zvládne každý!
- Čas prípravy30 min Min 
- Čas varenia10 min Min 
- Počet porcií5 porcií 
- NáročnosťStredná 

Videonávod
Postup
1. Príprava mäsa
- Mleté mäso si preložíme do misky a ochutíme korením – soľou, chilli, paprikou a nakoniec čerstvo pomletým čiernym korením.
- Pridáme sójovú omáčku.
- Mäso premiešame, aby sa prepojili chute, a necháme ho odležať 15 minút v chladničke.
2. Príprava dresingu
- Pripravíme si dresing z majonézy, kečupu, pikantnej dijonskej horčice a nastrúhaných 2 kyslých uhoriek.
- Pridáme soľ, mleté korenie, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
3. Príprava cibule
- Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky.
- Rozpálime si panvicu, pridáme olivový olej a cibuľu.
- Jemne ju osolíme a opečieme do zlatista.
4. Úprava mäsa
- Z odležaného mäsa vytvoríme guľky, ktoré budeme piecť na ohni.
- Guľky postupne roztláčame na rozohriatej panvici a opekáme z oboch strán.
- Na mäso položíme nastrúhaný syr.
5. Servírovanie
- Rozkrojenú žemľu opečieme a nakrájame si kyslé uhorky na plátky.
- Dresingom natrieme obe strany žemle, pridáme uhorku, cibuľu a nakoniec mäso so syrom a burger zavrieme.
- Prajeme vám dobrú chuť.
Vedeli ste že?
hamburger, ako ho poznáme dnes, pochádza z Hamburgu v Nemecku? Existuje viacero teórií o tom, ako vznikol jeho názov. Niektorí hovoria, že bol pomenovaný po meste Hamburg, iní zas tvrdia, že názov pochádza z jedla nazývaného „hamburský steak“ – mletého hovädzieho mäsa, ktoré bolo v 19. storočí v Nemecku veľmi obľúbené.
Podobné recepty
INGREDIENCIE
1 kg mleté hovädzie mäso
250 g cheddar
5 ks žemľa na hamburger
soľ, čierne korenie a chilli
mletá paprika
majonéza, horčica a kečup
sójová omáčka
kyslé uhorky
4 ks cibuľa
Obľúbené recepty
No items found.





.jpg)



